Varstvo osebnih podatkov in omejitev odgovornosti

  1. Splošno

  Podjetje INVERTO, osebnostna rast in razvoj osebnega potenciala, Natalija Zorman s.p., Šmarješke Toplice 204, 8220 Šmarješke Toplice, davčna št.: 47729511, matična št.: 7135726000 (v nadaljevanju: upravljavec) spoštuje zasebnost vsakogar, ki obišče to spletno stran. V nadaljevanju vas upravljavec seznanja, katere podatke zbira in kako se uporabljajo ter  kako lahko uveljavljate svoje pravice glede podatkov, ki se nanašajo na vas.

  2. Pravilnik o zasebnosti

  Upravljavec zagotavlja, da so vse informacije in podatki, izmenjane s podjetjem INVERTO Natalija Zorman s.p povsem zaupni.

  Naslednji pravilnik o zasebnosti se nanaša samo na spletne podatke.

  Na tej spletni strani ne zbiramo nobenih osebnih podatkov, razen če nam jih posredujete prostovoljno preko poslanega kontaktnega obrazca. Podatki, ki nam jih boste posredovali, bodo uporabljeni samo za namen, zaradi katerega nam pišete oziroma uporabite kontaktni obrazec. Vaši podatki bodo uporabljeni samo za interne namene.

  Upravljavec se zaveda pomena zaščite in varovanja vaše zasebnosti. Podatke, ki jih upravljavec zbira o vas, so  uporabljeni v skladu z zakonom – obdelava in varna uporaba vaših osebnih podatkov se bo vršila v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1 (Uradni list RS, št. 94/07 – UPB) in s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (EU) 2016/679. Upravljavec vaših osebnih podatkov izjavlja, da nosi popolno odgovornost za njihovo zakonito uporabo. Ta pravilnik določa, kako upravljavec obravnava vaše osebne podatke.

  Upravljavec bo osebne podatke uporabljal izključno za namene:

  • vodenja evidence o udeležencih dogodkov upravljavca;
  • zakonitega interesa, ki se predvsem nanaša na neposredno trženje storitev;
  • vodenja evidence o kupcih storitev;
  • za namene analize življenjske poti uporabnika na spletnih straneh www.natalijazorman.si: od kod je uporabnik prispel na spletno mesto (vir prometa), za spremljanje zadrževanja na spletni strani, katere spletne strani je obiskoval, katere vsebine je prenesel oziroma si jih ogledal.

  2.1 Podatki, ki jih upravljavec zbira

  Upravljavec zbira, shranjuje in uporablja naslednje vrste osebnih podatkov:

  • Informacije o vašem računalniku, o vaših obiskih in uporabi te spletne strani (vključno z vašim naslovom IP, geografsko lego, vrsto brskalnika, referenčnim virom, dolžino obiska in številom ogledov strani).
  • Informacije, ki nam jih posredujete preko kontaktnega obrazca (vaše ime in priimek ter e-mail)
  • Vse druge podatke, za katere se jih odločite poslati (vaš e-mail ali telefonsko številko).

  S tem, ko na spletni strani posredujete svoje osebne podatke, nas pooblaščate, da jih uporabimo za namene analize spletne strani ter neposredne komunikacije. 

  2.2 Podatki, ki jih upravljavec obdeluje

  • Podatki, pridobljeni na podlagi kontaktnega obrazca in spletnega nakupa.
  • Podatki, pridobljeni na podlagi kontaktnega obrazca so vaši ime in priimek, telefonska številka, e-naslov ter storitev/-ve, ki jo potrebujete. Zbiramo jih na varen način. Uporabimo jih z namenom odgovora na vaše povpraševanje/izpolnitev obveznosti iz prodajne pogodbe in nadaljnjega poslovnega sodelovanja. Teh podatkov ne uporabimo v trženjske namene, razen če se z namenom izrecno strinjate.

  2.3 Piškotki

  Spletno mesto uporablja tako imenovane piškotke. Piškotek je sestavljen iz podatkov o uporabniku, ki jih spletni strežnik pošlje v spletni brskalnik, ta pa ga nato shrani na računalniku ali drugi elektronski napravi za možnost nadaljnje uporabe. Podatki se nato pošljejo na strežnik vsakič, ko brskalnik od strežnika zahteva spletno stran. To omogoča spletnemu strežniku, da prepoznava in sledi spletnemu brskalniku.

  Na spletni strani uporabljamo sejne piškotke (za sledenje vašim aktivnostim med navigacijo po spletni strani) in trajne piškotke (za omogočanje, da vas prepoznamo, ko boste naknadno obiskali to spletno stran).  Sejni piškotki bodo izbrisani iz računalnika, ko zaprete brskalnik. Trajni piškotki ostanejo shranjeni v računalniku, dokler jih ne izbrišete ali dokler ne dosežejo določenega datuma poteka oziroma jih sami izbrišete.

  Spletna stran uporablja Google analitiko, spletno analitično orodje podjetja Google Inc. (»Google«) Google analitika uporablja »piškotke«, ki so tekstovne datoteke shranjene na vaš računalnik, ki pomaga pri analizi spletne strani in kako bi obiskovalci uporabljajo stran. Informacije, ki jih ustvari piškotek o vaši uporabi spletne strani, bodo poslane in shranjene s strani Googla na serverjih v Združenih državah Amerike. Google bo zbrane informacije uporabil za evaluacijo vaše uporabe spletne strani, pripravo poročil o aktivnostih na spletni strani za upravljalce spletne strani in ostalih storitev povezanih z aktivnostmi na spletni strani in uporabe interneta. Google lahko podatke pošlje tretjim osebam, v primeru zakonskih obvez ali če tretja oseba obdeluje podatke v imenu Googla. Google ne bo povezoval vašega IP naslova z ostalimi podatki podjetja Google Inc. pod nobenim pogojem. Uporabo piškotkov lahko zavrnete z izbiro primernih nastavitev v vašem spletnem brskalniku. Z neuporabo piškotkov se lahko zmanjša polna funkcionalnost spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate v obdelavo podatkov o vas s strani Googla na način kot je bil predstavljen zgoraj. Googlov pravilnik o zasebnosti je na voljo na naslovu: http://www.google.com/privacypolicy.html.

  Ob uporabi istega računalnika (tablice ali telefona) in brskalnika so piškoti zelo uporabni, saj si lahko na primer zapomnijo vaše nastavitve, pomagajo nam spremljati, kako uporabljate naše strani in naredijo prikazano vsebino bolj ustrezno vašim potrebam in načinu brskanja.

  POMEMBNO!

  Noben piškotek, ki ga uporabljamo na teh spletnih straneh, ne zbira vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno identificirati.

  UPRAVLJANJE IN BRISANJE PIŠKOTKOV

  Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika.

  Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek.

  Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko enostavno izbrišete.

  Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

  2.4 Uporaba vaših osebnih podatkov na spletu

  Osebni podatki, predloženi na tej spletni strani, bodo uporabljeni za namene, določene v tem pravilniku o zasebnosti ali v ustreznih delih spletnega mesta.

  Vaše osebne podatke lahko uporabimo za:

  • Upravljanje spletne strani
  • Izboljšanje uporabniške izkušnje brskanja skozi personalizacijo spletne strani.
  • Omogočanje uporabo storitev, ki so na voljo na spletni strani.
  • Pošiljanje povratnega sporočila preko e-pošte, ki ste nam jo posredovali.

  2.5 Razkritja

  Podatke o vas lahko razkrijemo našemu zastopniku v primeru, da je to smiselno potrebno za namene, določene v tem pravilniku o zasebnosti. Poleg tega lahko razkrijemo informacije o vas:

  • v kolikor je to zahtevamo z zakonom.
  • v zvezi s katerimkoli pravnim postopkom ali morebitnim sodnim postopkom.
  • da bi ugotovili, uveljavili ali branili svoje zakonite pravice (vključno z zagotavljanjem informacij drugim za preprečevanje goljufij).

  Razen kot je določeno v tem pravilniku o zasebnosti, vaših podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam.

  2.6 Varnost vaših osebnih podatkov  

  Sprejeli bomo razumne tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, da preprečimo izgubo, zlorabo ali spremembo vaših osebnih podatkov.

  Vse osebne podatke, ki jih posredujete, shranimo na naših varnih (zaščitenih z gesli in požarnim zidom) strežnikih.

  2.7 Spremembe pravilnika o zasebnosti

  Ta pravilnik o zasebnosti lahko občasno posodabljamo z objavo nove različice na naši spletni strani. To spletno stran bi morali obiskati občasno, saj vam le tako lahko zagotovimo zadovoljstvo.

  2.8 Vaše pravice

  V principu imate pravice do informacije, poprave, brisanja, omejitve, prenosa podatkov, prekinitve in ugovora. Če mislite, da obdelava vaših podatkov krši zakon o varovanju podatkov ali so bila vaše pravice varovanja podatkov kršene na kakršenkoli drug način, se lahko pritožite na2.8 Spletne strani tretjih oseb

  Kadarkoli nas lahko obvestite, da ne želite več obdelovanja vaših osebnih podatkov v tržne namene po e-pošti. (V praksi se običajno bodisi vnaprej izrecno strinjate z našo uporabo vaših osebnih podatkov v tržne namene ali pa vam bomo dali možnost, da onemogočite uporabo vaših osebnih podatkov v tržne namene.)

  2.9 Spletne strani tretjih oseb

  Spletna stran vsebuje povezave do drugih spletnih mest. Pri tem nismo odgovorni za pravilnike o zasebnosti ali prakse spletnih mest tretjih oseb.

  2.10 Posodabljanje podatkov

  Prosimo, da nam sporočite, ali je treba osebne podatke, ki jih imamo o vas, popraviti ali posodobiti.

  2.11 Kontakt

  Če imate kakršnakoli vprašanja o tem pravilniku o zasebnosti ali našem ravnanju z vašimi osebnimi podatki, nam pišite preko e-pošte na nat.zorman@gmail.com.

  IZJAVA O OMEJITVI ODGOVORNOSTI

  Spletno mesto in njegove vsebine so zaščitene z zakonom o avtorskih pravicah.

  Ogledate si lahko, prenesete, natisnete in uporabljate funkcije, ki jih ponuja spletno mesto. Za kakršnokoli spremembo, podvajanje, distribucijo ali drugo določilo je potrebno izrecno pisno soglasje podjetja INVERTO Natalija Zorman s.p.. V primeru odobrene reprodukcije, distribucije ali druge določbe je treba vsebini, preneseni s spletne strani, priložiti naslednje vire:

  www.natalijazorman.si © INVERTO Natalija Zorman s.p.

  Brez izrecnega pisnega soglasja INVERTO Natalija Zorman s.p. ni dovoljeno spreminjati te spletne strani in/ali njene vsebine. Spletno mesto ali posamezne strani z njega lahko povežete z drugimi spletnimi mesti na običajen način. Takšna povezava ne sme povzročiti napačnega vtisa o avtorstvu spletne strani in njene vsebine na način, kako je spletno mesto ali njegova vsebina povezana ali prikazana (npr. s prikazom v vrstici ali vgradnjo v drugo spletno mesto). INVERTO Natalija Zorman s.p. si pridržuje pravico zahtevati izbris takšnih povezav do spletnega mesta. Vse zunanje povezave (tj. povezave s spletnih mest na spletna mesta tretjih oseb) so narejene izključno v vašo korist. Upoštevajte, da ko uporabljate takšne povezave, zapustite spletno mesto INVERTO Natalija Zorman s.p.. V skladu s tem INVERTO Natalija Zorman s.p. nima vpliva na vsebino takšnih spletnih strani, ki se odpirajo prek povezave, in ne prevzema nikakršne odgovornosti za škodo, ki bi lahko nastala zaradi odpiranja in ogledovanja takega spletnega mesta ali prenosa ali druge uporabe vsebine. Če povezave s spletnega mesta tretje osebe vodijo do spletnega mesta INVERTO Natalija Zorman s.p., to ne pomeni, da se je INVERTO Natalija Zorman s.p. strinjala z vsebino te spletne strani tretje osebe ali je odgovorna zanjo.

  INVERTO Natalija Zorman s.p. skrbi za to, da so informacije na spletnem mestu točne, popolne in ažurne. Vendar je priporočljivo, da preverite točnost informacij, preden jih uporabite. INVERTO Natalija Zorman s.p. ne prevzema nikakršne odgovornosti za vsebino spletnega mesta ali za kakršno koli škodo, povzročeno z ogledom, prenosom ali uporabo spletne strani.