Online LC

Online Life Coaching je lahko bolj dostopna možnost mnogim ljudem, tudi vam.

Nekateri najuspešnejši ljudje na svetu sodelujejo z Life Coachi skoraj da na dnevni ravni, s čimer se izognejo oviram in omogočajo obstoj na pravi poti. V Združenih Državah Amerike predstavlja Life Coaching – takoj za poklici s področja informacijskih tehnologij – najhitreje rastoči poklic (AIIR Consulting Research, 2018). Life Coaching se razkriva kot ena najboljših praks za pomoč pri doseganju ciljev in z njimi bolj kvalitetnega življenja, obenem pa postaja vse bolj priljubljeno, saj se Life Coach in stranka z uporabo video-komunikacijskih tehnologij lahko srečata kadarkoli in kjerkoli.

Ponavadi najbolj potrebujemo nasvet ali podporo, v trenutku, ko se srečujemo z neznanimi situacijami na bolj ali manj znanih področjih. Medtem ko greste skozi proces spreminjanja nečesa v vašem življenju, boste morda ugotovili, da potrebujete čimprejšnji pogovor s strokovnjakom, četudi tega niste pričakovali.

Morda boste potrebovali pomoč zadnje minute pred razgovorom za službo, takoj po nepričakovanem zlomu v privatnem ali poklicnem življenju ali pa ko se znajdete v dilemi – karkoli že je, želimo Life Coachi biti tam za vas, da vam pomagamo oziroma nudimo podporo, kar je v luči dostopne tehnologije mogoče izvesti kjerkoli na svetu ste.

Obstaja skupina ljudi, ki se zgrozijo že ob sami ideji, da bi se morali s svojimi problemi soočiti z Life Coachem v fizičnem okolju.

Četudi poteka fizično srečanje z Life Coachem v popolnoma varnem prostoru, lahko pri bistvenemu delu izkušnje potovanja k cilju oziroma spremembi, prav ta fizična prisotnost predstavlja največjo oviro za sprejetje odločitve k sodelovanju. To oviro je mogoče podreti z Online Life Coachingom oziroma z izvedbo srečanj z uporabo video-komunikacijskih orodij.

KAKŠNE SO PREDNOSTI ONLINE LIFE COACHINGA?

Prednosti Online Life Coachinga je najmanj toliko, kot je na svetu ljudi, ki se odločajo za srečanja z Life Coachem z uporabo digitalne tehnologije.

Udobje:

Prvovrstno prednost predstavlja udobje. Že sama ideja, da je Life Coaching srečanje mogoče izvesti iz svojega najljubšega naslanjača, lahko marsikomu predstavlja podporo, saj je v okolju, v katerem se počuti domače in prijetno.

Anonimnost:

Eden od razlogov, zakaj mnogi ljudje ne iščejo pomoči, je zaradi osebnega prepričanja, da obstaja stigma, povezana z delom s strokovnjakom za duševne težave in/ali osebnostno rast. Pri prakticiranju Online Life Coachinga vas nihče ne vidi, kako vstopate in izstopate iz  moje poklicne pisarne, kar je lahko bistvenega pomena predvsem za tiste, ki se počutite neprijetno ob ideji, da bi vas kdo videl oziroma vedel, da iščete pomoč s strani strokovnjaka.

Vreme:

Nepričakovane vremenske razmere (sneg, nevihte, vročina) vam lahko predstavljajo oviro za izvedbo Life Coaching srečanja, pri čemer je rešitev Online Life Coaching – bodisi navidezno po telefonu ali pa z uporabo (video)komunikacijskih orodij – kar vam bo zagotovilo OHRANJANJE FIZIČNE VARNOSTI. 

Stroški:

Z Online Life Coachingom lahko prihranite pri STROŠKIH PREVOZA, ČASA IN ENERGIJE, ki bi jo sicer vložili v pot do fizičnega Life Coaching srečanja ali pa morda v iskanje varstva za vaše otroke. Življenje je kratko in vaš čas je izjemno dragocen.

Bolezen ali poškodba:

Če se ne počutite najbolje, ste preutrujeni za vožnjo, poškodovani ali bolni, lahko Life Coaching SREČANJE IZPELJETE IZ SVOJEGA NASLANJAČA z uporabo prenosnika, telefona ali druge pametne naprave.

KAKO POTEKA VZPOSTAVITEV ONLINE LIFE COACHINGA?

V osnovi je bistvena razlika ta, da se vse dogaja v virtualnem okolju, za kar pa ne potrebujete nobene posebne programske opreme, le dostop do spleta, spletni brskalnik (npr. Chrome) in spletno kamero.

Najprej vzpostavite stik z mano z uporabo spletne pošte, da se dogovoriva za prvo brezplačno Life Coaching konzultacijo (tj uvodno srečanje), jaz pa vam bom posredovala povezavo za dostop do video-komunikacijske "sobe", v kateri bodo potekala srečanja. Po opravljeni konzultaciji se bova dogovorila/-i o nadaljnjem sodelovanju oziroma časovni izvedbi Life Coaching srečanj.

S sprejetjem odločitve o nakupu Life Coaching storitev, vam bom preko spletne pošte najprej poslala standardiziran nagovor, navodila, Dogovor o Life Coaching sodelovanju, Etični kodeks Delta Life Coachev ter predračun. Ob poravnanem predračunu vam bom posredovala potrdilo o plačilu ter vas kontaktirala, da se dogovoriva o časovni izvedbi prvega uradnega srečanja.

Želel/-a bi več informacij o Life Coaching paketih

Zanimajo me podrobnosti procesa Life Coachinga

Včasih se izkaže, da je Online Life Coaching EDINI NAČIN, ki resnično deluje.