Kaj je life coaching

Srce Life Coachinga smo ljudje, ki z močno mrežo pozitivnih človeških vezi dosegamo večje zadovoljstvo z življenjem ter čustveno in telesno ravnovesje.

Večina izmed vas nima niti najmanjše ideje, kdo smo Life Coachi in kaj pravzaprav počnemo, mnogi pa za Life Coaching sploh še nikoli niste slišali. Posledično temu ne veste razloga, zakaj pravzaprav nas najeti oziroma kako vam lahko pomagamo. 

Praksa Life Coacha temelji na postavljanju pravih vprašanj, s katerimi iz vas prikliče vse prave odgovore. Ti odgovori so veliki sijoči diamanti, ki se nahajajo v vaši podzavesti, life coach pa predstavlja prijateljskega rudosledca, ki vam s svojim strokovnim znanjem pomaga odkrivati te diamante in izkoriščati njihovo vrednost.

LIFE COACHING NE PREDSTAVLJA OSEBNEGA SVETOVANJA, MENTORSTVA ALI PSIHOTERAPIJE.

Beseda »life« predstavlja življenje, »coaching« pa trenerstvo. Glede na to, da:

  • ŽIVLJENJE predstavlja obstoj posameznika,
  • OBSTOJ predstavlja energijo, rast in razvoj,
  • TRENER predstavlja osebo, ki odklepa posameznikov potencial za kar se da najboljše dosežke in ga pri tem tudi motivira,

potem Life Coach predstavlja TRENERJA ZA OSEBNOSTNO RAST IN RAZVOJ POTENCIALA – trenerja, ki z motiviranjem, navduševanjem, vodenjem in potiskanjem pomaga posamezniku premakniti njegovo stopnjo razmišljanja na višjo raven, ki omogoča boljše, bolj izpopolnjeno bivanje.

TRI BESEDE, KI NAJBOLJE OPISUJEJO LIFE COACHING SO VODENJE, OPOLNOMOČENJE IN PRENOVA.

Vodenje se navezuje na pomoč, ki jo Life Coach zagotavlja posamezniku pri razširitvi njegovega pogleda na sebe in na svet okoli sebe.

Opolnomočenje se v veliki meri navezuje na pomoč posamezniku tako pri njegovem spoznavanju, da je sam sebi največja vrednost, kot tudi pri njegovem pridobivanju vere vase.

Prenova predstavlja uresničenje pozitivnih sprememb, ki nastanejo kot rezultat vsote posameznikovega lastnega truda (v največji meri) in pridobljenega znanja ter spodbud s strani Life Coacha.

LIFE COACH JE STROKOVNO USPOSOBLJENA OSEBA, KI S POSEBNIM ZNANJEM POMAGA LJUDEM PRI NJIHOVIH ODLOČITVAH, POSTAVLJANJU IN DOSEGANJU CILJEV ALI SOOČANJU Z RAZLIČNIMI ŽIVLJENJSKIMI PROBLEMI. REZULTAT LIFE COACHINGA SE VEDNO ODRAŽA V NOVEM ZNANJU, KI VODI V OSEBNOSTNO RAST.

Z Life Coachem se odpravite na POT, na kateri vam pomaga ugotoviti, kaj pravzaprav ŽELITE OD ŽIVLJENJA (kakšne spremembe potrebujete) in tisto kar je najpomembneje, pomaga vam ugotoviti, kako to manifestirati. Pri raznih življenjskih stiskah, dvomih in odločitvah, mnogi iščete pomoč oziroma nasvete pri prijateljih, sodelavcih ali družini. Ker je vaš razum v stanju duševnega neravnovesja nemalokrat zamegljen, po vsej verjetnosti te nasvete tudi upoštevate. Kaj to pomeni? Da NISTE VI USTVARJALCI SVOJEGA ŽIVLJENJA, TEMVEČ OSEBE OKOLI VAS. Tem osebam sicer zaupate, ne pomislite pa morda na dejstvo, da s tem, ko vam delijo nasvete, postanejo odgovorni za vaše življenje. Vi ste tisti, ki morate sprejeti odgovornost za lastna dejanja, samo vi in nihče drug nima niti dolžnosti niti pravice oblikovati vašega življenja! Nekateri niti ne potrebujejo pomoči in vedo, da zmorejo sami premagati vsak problem. Takšni posamezniki znajo uporabljati razum, vendar dvomim, da ste eden izmed njih, sicer tega ne bi brali. Premnogi pri premagovanju problemov padete v začaran krog, poti iz njega pa ne vidite. In tukaj nastopi Life Coach. Ne le, da Life Coachi vemo, da vedno obstaja pot – pomagamo vam jo tudi najti oziroma priti tja, kamor si želite. In to brez izgubljanja časa ali denarja.

LIFE COACHING JE MNOGOKRAT POVRNJENA INVESTICIJA, PRI KATERI SE ZAVEŽETE K SPREMEMBAM V SMERI REŠEVANJA PROBLEMA(OV) IN OSEBNOSTNE RASTI. Z VLAGANJEM TRUDA, VOLJE, VERE VASE IN VZTRAJNOSTJO IMATE VSE MOŽNOSTI TRANSFORMACIJE VSEH ŽIVLJENJSKIH PODROČIJ NA BOLJE. JE INVESTICIJA, OD KATERE BOSTE IMELI KORISTI VSE ŽIVLJENJE.

Na koncu koncev lahko rečem, da je sodelovanje z Life Coachem vseživljenjska investicija VASE. Je pogodba, v kateri se zavežete, da si boste vzeli nekaj časa za delo na sebi. Da boste pritisnili na gumb »pavza« in s pomočjo Life Coacha: 

  • ugotovili, kakšne strahove imate oziroma kaj vas zadržuje od življenja, ki ga želite živeti;
  • prenehali razmišljati o preteklosti in naslikali jasno sliko osebe, kakršna želite postati;
  • razvili akcijski načrt za implementacijo te slike v vaše življenje;
  • v sebi odkrili tiste občutke, ki hranijo vašo dušo in se zaljubili v življenje.

Life Coaching lahko transformira vaš način razmišljanja in odstrani mentalne ter čustvene ovire, ki vam onemogočajo početi, imeti in biti, kar želite biti.

V tem se Life Coaching pravzaprav razlikuje od psihoterapije ali kakršnegakoli mentorstva, saj tekom vašega sodelovanja z Life Coachem (tako med srečanji, kakor tudi po njih) večina odgovorov pride iz vas samih. Sama namreč vsakega posameznika vidim kot NAJBOLJ KVALIFICIRANO OSEBO ZA ISKANJE ODGOVOROV IN DAJANJE NASVETOV O LASTNEM ŽIVLJENJU. Posledično temu delujem kot vaš pobudnik za odkrivanje pravih odgovorov in kot vaš PONUDNIK DOLOČENIH ORODIJ IN TEHNIK, ki vam bodo pomagale pri soočanju z določenimi problemi. Posebno znanje, ki ga pri tem uporabljam, pa je povezano s poznavanjem in razumevanjem delovanja uma, kar se boste v zgolj desetih minutah lahko naučili tudi vi ;)

LIFE COACH IMA EDINSTVENO VREDNOST V ZRCALJENJU VAŠEGA PRAVEGA JAZA. KO SPOZNATE SVOJ PRAVI JAZ (STRAN OD VREDNOT, MISLI IN STALIŠČ DRUGIH OSEB), BOSTE UGOTOVILI KAM ŽELITE ITI, KAJ ŽELITE POČETI IN KATERE POTI IMAJO NAJVEČ OBLJUB ZA BOLJ IZPOPOLNJENO, POMENLJIVO ŽIVLJENJE.