Ali vsakdo potrebuje life coacha?

TISTI, KI SO ŽE SODELOVALI Z LIFE COACHEM, BODO ZAGOTOVO ODGOVORILI »DA«.

Life coach vam v osnovi poda možnosti vpogleda v vsa področja vašega življenja. Ob prepoznavanju vašega načina razmišljanja, vaše osebnosti, vrednot in sposobnosti, vam s postavljanjem pravih vprašanj pomaga, da se pomaknete stran od ponavljajočega kaosa (od škodljivih miselnih navad), da kreirate nove cilje in jih uresničite s pomočjo motivacije Life Coacha, vaše notranje moči in univerzalne energije.

Vsak Life Coach pomaga svojim strankam vzdrževati OSREDOTOČENOST PREDVSEM NA SEDANJOST IN PRIHODNOST – na postavljanje ciljev in akcijskih načrtov za bolje izkoriščeno bivanje na tem svetu in lepše življenje. V kolikor stranka s svojim Life Coachom ustvari pozitiven odnos, ji ta lahko pomaga na vseh področjih življenja.

Naj vam predstavim štiri bistvena vprašanja, na katere vam Life Coach pomaga najti odgovore.

1. ISKANJE PRAVE POTI – ČIGAVIM KORAKOM SLEDITE?

Life Coach vam pomaga odkriti kaj je tisto, kar vam je bistvenega pomena v življenju, stran od vrednot, stališč, pričakovanj in ciljev drugih ljudi.

Life Coach vam omogoči, da pridete sami do svojih odgovorov, da odkrijete svoj potencial, da brez sramu razkrijete svoje sanje in ustvarite načrt njihove uresničitve.

Life Coach vam pomaga sprogramirati zavedanje, da ste samo vi pooblaščeni za odločitev kako živeti svoje življenje.

Kaj vas osrečuje in kaj jezi? O čem že dolgo sanjate pa nimate poguma realizirati? Kako se vidite čez nekaj let? Se zavedate, da ste v življenju sposobni ustvariti mnogo več od tega, kar imate v tem trenutku? Želite več nadzora nad svojimi dejanji? Ko enkrat s pomočjo Life Coacha ugotovite, katere so tiste stvari, ki resnično dajejo pomen vašemu življenju, se lahko osredotočite na iskanje ključnih točk, ki vam bodo omogočile smer vaše poti.

Life Coach vam pomaga, da ostanete osredotočeni na točke (cilje) in ne na pot. Namreč, ponavadi se osredotočimo na eno pot, na kateri se prej ali slej pojavijo nepričakovane ovire, zaradi katerih hitreje obupamo. Absolutno je pot vedno (bolj ali manj) težavna in neprijetna, a če smo osredotočeni na cilj, če je ta jasen in nas neizmerno privlači, potem bomo z nekaj truda podrli tudi vse ovire na poti uresničitve. Ne pozabite, najtežja pot vodi k osebnostni rasti, k vaši najboljši različici sebe!

NE RABITE VIDETI CELOTNE POTI, DA LAHKO NAREDITE PRVI KORAK. VSE KAR MORATE VIDETI JE CILJ.

2. ISKANJE ČISTINE MISLI – KDO GOSPODARI VAŠIM MISLIM?

Life Coach vam pomaga ločiti zrnja od čustvenih pleveli. V vsakodnevnem življenju so misli osredotočene na razne obveznosti, um pa preplavljen z nesnago majhnih, neskončnih čustvenih pripetljajev.

Miselne navade so z dneva v dan enake, z njimi pa tudi občutki v vašem telesu. Poskusi slikanja svojih sanj so nemogoči, saj je miza napolnjena z vso ostalo papirologijo, tako v službi kot tudi doma. Pri teh pogojih ni kaj dosti veliko prostora za sproščanje miselne energije v smeri stvari, ki vas osrečujejo, ki bi vam omogočile čistino vaših misli, kaj šele zadovoljstvo ter osebnostno ali kreativno rast.

Udejstvovanje na Life Coaching srečanjih vam dopušča, da daste vse vsakodnevne obveznosti na stran, se usedete za prazno mizo in na čisti površini table čisto sami narišete veliko sliko svojih sanj, svoje spremembe. Čas, ki ga s podporo Life Coacha namenite razreševanju problemov oziroma oblikovanju svojih ciljev, vam dopušča, da s široko zaprtimi očmi vidite onstran table in dosežete čistino – jasen pogled kam želite iti

NI POMEMBNO KAKO BOSTE PRIŠLI DO TJA, VAŽNA JE ČISTINA VAŠE SLIKE IN VERA V NJENO REALIZACIJO.

3. ŠIRJENJE MEJE CONE UDOBJA – KAJ VAS DRŽI V KLETKI Z ODKLENJENIMI VRATI?

Life Coach vam pomaga razširiti meje vaše cone udobja, da začnete razmišljati izven svojih okvirov. To pravzaprav pomeni, da vam pomaga stopiti iz matrice (»napačnih«) prepričanj, ki jih imate o sebi in okolici. Lahko bi rekla, da gre za odkrivanje nečesa novega, nekaj kar sicer že veste, a do tega ne znate priti sami.

Zamislite si, da vsakodnevne probleme rešujete z lahkoto in greste vsak večer v posteljo polni radosti, ker vsakič znova zmagate nad njimi. Da, to je povsem mogoče, a le če razširite meje svoje cone udobja in nanje začnete gledati kot na izzive. Iz lastnih izkušenj vem, da je premišljeno tveganje (ta nastane ob povečanju cone udobja), skupaj z veliko mero izziva, lahko dober recept za bolj polno življenje. Vsakodnevna aktivnost pri izpolnjevanju želja oziroma uresničevanju sanj/ciljev, je vedno povezana z neko določeno stopnjo tveganja, kar pa ne pomeni nič drugega, kot širjenje obzorja oziroma preživljanje nekaj časa izven meja vaših trenutnih spretnosti in sposobnosti.

Zavedati se morate, da to ni vse, kar lahko trenutno daste od sebe. Le verjeti morate, da obstaja veliko več, da so vaše sposobnosti praktično neomejene. Life Coach vam pomaga pri iskanju teh sposobnosti in pri vaši aklimatizaciji na nepoznano območje - pri soočenju s tveganji na poti do uresničitve sanj oziroma izpolnitve cilja.

ZAVEDAJTE SE, VEČJE KOT JE TVEGANJE OZIROMA NEVARNOST, VEČJA JE NAGRADA.

4. ODSTRANJEVANJE IZPRAZNJEVALCEV – POZNATE SVOJE ENERGIJSKE POSPEŠEVALCE?

Delovanje izven cone udobja vedno prinaša določeno NAGRADO, za katero je potrebno dosti goriva. Večja kot je želena nagrada, več goriva je potrebno za njo. To gorivo je skupek motivacije s strani life coacha, vaše notranje moči, ki vam jo pomaga najti, in energije, ki jo potrebujete za širjenje meje vaše cone udobja.

Želena sprememba, zaradi katere boste širili meje cone udobja, bo namreč zahtevala vse troje. Notranjo moč vi pravzaprav že posedujete, samo da se tega še ne zavedate dovolj dobro. Jaz ji pravim domišljija – domišljija, s katero lahko dosežete  prav vse, a le, če je ta pravilno usmerjena. Energija je na voljo vsem ljudem v neomejeni količini, in še zdaleč ne predstavlja fizičnega sveta – fizični svet je manifestacija te energije. Vsi smo del nje in ona je del vseh nas. Je dar, ki ga ob rojstvu prejme vsak posameznik. Prepoznate jo pod imenom Božanskost, Višja sila, Univerzalna sila, Bog, Vesolje, Univerzum…

Life coach vam pri širjenju meje cone udobja pomaga prebuditi vašo notranjo moč in bolje izkoristiti dar energije. Ne pomaga vam le verjeti, da lahko manifestirate vsako navidezno realnost, temveč to vas do tega tudi pripelje. Vaša notranja moč je močno odvisna od vaših rezerv čustvene energije, ki pa je nemalokrat zelo šibka zaradi »energijskih izpraznjevalcev« (toksični odnosi, zaskrbljujoče misli, strahovi, izgorelost…). Life coach vam pomaga tako pri njihovem odstranjevanju, kot tudi pri iskanju »energijskih pospeševalcev«. Slednji se sicer od človeka do človek razlikujejo, a je rezultat pri vseh enak – pospešeno napolnijo rezervoar.

S TEM KO BOSTE POZNALI ENERGIJSKE POSPEŠEVALCE, NE BOSTE NIKOLI V ŽIVLJENJU DALEČ OD NASLEDNJE POSTAJE ZA POLNJENJE GORIVA.